martes

PODCASTING A L'EDUCACIÓ

Els podcast esdevenen una nova manera de distribuir i accedir a continguts multimèdia a la red. S'assemblen força a programes de televisió o de ràdio, però amb la diferència de que un els escolta quan vol i a on vol(només cal haver-los descarregat d'internet).
Cal dir, que l'emissor crea un arxiu índex on penja la referència que té per tal de poder-los escoltar. A banda d'això, és molt important subscriure's per a tenir la llista dels programes a l'ordinador (en l'iTunes per exemple).
Els continguts que és poden treballar amb els podcasts són molt diversos, des de continguts matemàtics, tecnològics, cietíifics, d'idiomes, de notícies fins als d'esports, entre d'altres. Per una altra part, cal dir que són una nova forma i atractiva manera d'accedir a la informació, ja que ho pots fer a partir de ídeos, animacions, sons...
Per no marxar gaire de l'àmbit educatiu, cal destacar que els podcasts tenen diversos usos didàctics, i per tant, també dóna la possibilitat als mestres de crear materials didàctics per tal de tenir un recull de continguts de repàs, d'informacions rellevants...
A continuació us presento una petita prova realitzada amb el programa audacity. Cliqueu a l'enllaç per escoltar-la.
Per tots aquests motius, considero molt important que els mestres tinguin consciencia de l'existència d'aquest recurs, i per tant, qui vulgui més informació de com fer aquests aquí us presento algunes adreces:

http://phobos.xtec.cat/aperez83/

http://www.podcast-es.org/index.php/Portada

http://www.podcast-es.org/index.php/ComoHacerPodcast

No hay comentarios: