domingo

PDI (Pissarra digital interactiva)


Les pissarres digitals interactives o també anomenades PDI són unes aplicacions que s’estan començant a integrar a les escoles del nostre país. Aquestes faciliten el treball col·laboratiu de l’alumnat i comencen a deixar més de banda el treball individual o en parelles que pot presentar-se quan un treballa davant d’un ordinador.
Ara bé, es cert que les PDI són uns recursos molt importants a tenir present per part dels mestres, i es per això que cal esmentar les avantatges i inconvenients amb que ens podem trobar quan treballem amb aquestes.

Avantatges:
- Permet una escriptura directa a la pissarra, així com també permet subratllar els aspectes rellevants...
- Permet una interacció pantalla-programes
- Visualitzar conjuntament textos, imatges i sons.
- Treballar amb el software associat proporciona noves funcionalitats de la pissarra com són: captura d’imatges, zoom...
- L’escriptura al taules esdevé molt més senzilla i còmode.

Inconvenients:
- La lluminositat i la resolució del videoprojector han de ser les adequades.
- L’elevat cost en comparació amb les pissarres de tota la vida.
- El manteniment constant que hem de tenir.
- La cal·libració especialment quan el videoprojector és mòbil.
- S’ha de disposar de certa formació per part dels mestres per tal de poder utilitzar al màxim les funcionalitats d’aquestes.

Pel que fa als processos d’ensenyament aprenentatge dels alumnes i en relació amb la PDI podem afirmar que treballant amb aquests recursos facilitem:
- La participació dels alumnes en les activitats realitzades conjuntament amb la PDI.
- Augmentem l’atenció, motivació i retenció dels alumnes, ja que les classes esdevenen més dinàmiques i participatives per a tots.
- Augmentem la comprensió de conceptes per part dels alumnes, ja que la multimèdia ens facilita moltes fonts d’informació i molts recursos per tal de potenciar aquests.
- Que el mestre es concentri més en el desenvolupament dels seus alumnes, així com també en que prepari classes molt més dinàmiques i motivadores.

Per ampliar informació i veure experiències sobre l’ús de les pissarres digitals interactives podeu consultar les següents adreces:
http://dewey.uab.es/pmarques/pdigital/ca/pissarra.htm
http://mem.uab.es/videos/St_Gervasi.htm
http://mem.uab.es/videos/Josep_Gras.htm

No hay comentarios: